Led test not working

grovepi

#1

i just bought a raspberry and GrovePi, I flashed raspbian system on raspberry, and now i attached GrovePi on it, but the test Python grove_led_blank.py not working. Attach the result of all_test.sh below.

please help me to check what is wrong on my side. Thanks

+++++++++
Check space left

================

Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on

/dev/root        15G  4.7G  9.2G  34% /

devtmpfs        460M     0  460M   0% /dev

tmpfs           464M     0  464M   0% /dev/shm

tmpfs           464M   13M  452M   3% /run

tmpfs           5.0M  4.0K  5.0M   1% /run/lock

tmpfs           464M     0  464M   0% /sys/fs/cgroup

/dev/mmcblk0p1   41M   21M   21M  51% /boot

tmpfs            93M     0   93M   0% /run/user/1000

Check for dependencies

======================

python 2.7.13-2 install ok installed

python-pip 9.0.1-2+rpt1 install ok installed

git 1:2.11.0-3+deb9u2 install ok installed

libi2c-dev 3.1.2-3 install ok installed

python-serial 3.2.1-1 install ok installed

python-rpi.gpio 0.6.3~stretch-1 install ok installed

i2c-tools 3.1.2-3 install ok installed

python-smbus 3.1.2-3 install ok installed

arduino 2:1.0.5+dfsg2-4.1 install ok installed

minicom 2.7-1.1 install ok installed

scratch 1.4.0.6~dfsg1-5 install ok installed

wiringPi Found

wiringPi Found

I2C still in blacklist (ERR)

SPI still in blacklist (ERR)

Check for addition in /modules

==============================

I2C-dev already there

i2c-bcm2708 already there

spi-dev already there

Hardware revision

=================

gpio version: 2.36

Copyright (c) 2012-2015 Gordon Henderson

This is free software with ABSOLUTELY NO WARRANTY.

For details type: gpio -warranty

Raspberry Pi Details:

  Type: Pi 3, Revision: 02, Memory: 1024MB, Maker: Sony 

  * Device tree is enabled.

  *--> Raspberry Pi 3 Model B Rev 1.2

  * This Raspberry Pi supports user-level GPIO access.

Check the /dev folder

=====================

i2c-1

spidev0.0

spidev0.1

ttyAMA0

USB device status

=================

Bus 001 Device 005: ID 046d:c52f Logitech, Inc. Unifying Receiver

Bus 001 Device 004: ID 045e:00dd Microsoft Corp. Comfort Curve Keyboard 2000 V1.0

Bus 001 Device 003: ID 0424:ec00 Standard Microsystems Corp. SMSC9512/9514 Fast Ethernet Adapter

Bus 001 Device 002: ID 0424:9514 Standard Microsystems Corp. SMC9514 Hub

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

/:  Bus 01.Port 1: Dev 1, Class=root_hub, Driver=dwc_otg/1p, 480M

    |__ Port 1: Dev 2, If 0, Class=Hub, Driver=hub/5p, 480M

        |__ Port 1: Dev 3, If 0, Class=Vendor Specific Class, Driver=smsc95xx, 480M

        |__ Port 2: Dev 4, If 0, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 1.5M

        |__ Port 2: Dev 4, If 1, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 1.5M

        |__ Port 3: Dev 5, If 0, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 12M

        |__ Port 3: Dev 5, If 1, Class=Human Interface Device, Driver=usbhid, 12M

Raspbian for Robots Version

===========================

cat: /home/pi/di_update/Raspbian_For_Robots/Version: No such file or directory

Hostname

========

raspberrypi

Checking for Atmega chip

========================

avrdude: Version 5.10, compiled on Jun 18 2012 at 12:38:29

         Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/

         Copyright (c) 2007-2009 Joerg Wunsch

         System wide configuration file is "/etc/avrdude.conf"

         User configuration file is "/root/.avrduderc"

         User configuration file does not exist or is not a regular file, skipping

         Using Port                    : unknown

         Using Programmer              : gpio

         AVR Part                      : ATMEGA328P

         Chip Erase delay              : 9000 us

         PAGEL                         : PD7

         BS2                           : PC2

         RESET disposition             : dedicated

         RETRY pulse                   : SCK

         serial program mode           : yes

         parallel program mode         : yes

         Timeout                       : 200

         StabDelay                     : 100

         CmdexeDelay                   : 25

         SyncLoops                     : 32

         ByteDelay                     : 0

         PollIndex                     : 3

         PollValue                     : 0x53

         Memory Detail                 :

                                  Block Poll               Page                       Polled

           Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack

           ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------

           eeprom        65     5     4    0 no       1024    4      0  3600  3600 0xff 0xff

           flash         65     6   128    0 yes     32768  128    256  4500  4500 0xff 0xff

           lfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  4500  4500 0x00 0x00

           hfuse          0     0     0    0 no          1    0      0  4500  4500 0x00 0x00

           efuse          0     0     0    0 no          1    0      0  4500  4500 0x00 0x00

           lock           0     0     0    0 no          1    0      0  4500  4500 0x00 0x00

           calibration    0     0     0    0 no          1    0      0     0     0 0x00 0x00

           signature      0     0     0    0 no          3    0      0     0     0 0x00 0x00

         Programmer Type : GPIO

         Description     : Use sysfs interface to bitbang GPIO lines

avrdude: AVR device initialized and ready to accept instructions

Reading | ################################################## | 100% 0.00s

avrdude: Device signature = 0x1e950f

avrdude: safemode: lfuse reads as FF

avrdude: safemode: hfuse reads as DA

avrdude: safemode: efuse reads as 5

avrdude: safemode: lfuse reads as FF

avrdude: safemode: hfuse reads as DA

avrdude: safemode: efuse reads as 5

avrdude: safemode: Fuses OK

avrdude done.  Thank you.

Checking I2C bus for devices

============================

Checking I2C bus 0

==================

Error: Could not open file `/dev/i2c-0' or `/dev/i2c/0': No such file or directory

Checking I2C bus 1

==================

     0  1  2  3  4  5  6  7  8  9  a  b  c  d  e  f

00:          -- 04 -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

10: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

20: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

30: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

40: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

50: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

60: -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- 

70: -- -- -- -- -- -- -- --                         

Checking for firmware version

=============================

GrovePi has firmware version: 1.2.7


#2

my mistake, the attached sensor is not LED, it is light sensor.


#3

Hi @Kai,

So, if it’s a light sensor, than it’s not going to work for you. Maybe you can give it a shot and try it out with an LED.

By the way, the logs look alright, so the GrovePi does work correctly.

Thank you!